perjantai 7. helmikuuta 2014

kesälomatunnelmista ja northeastistä

Olá pessoal!

Aloitan anteeksipyynnöllä kaikille niille, jotka ovat odottaneet kirjoituksiani, enkä ole heidän odotuksiaan täyttänyt. On ollut niin paljon tekemistä ja nukkuakkin pitää välillä.

Lyhyesti kerrottuna joulu ja uusivuosi meni perheen kanssa sen suuremmita juhlitta. Jouluaaton vietimme tätini kotona Belo Horizontessa, Joulupukki kävi jakamassa lahjat ja syötiin jouluateriana riisiä, papuja ja lohta. Uudenvuoden vietin rannalla perheeni ja toisen kaupungissani asuvan itävaltalaisen vaihtaripojan perheen kanssa. Ilotulitukset olivat hienot ja keskiyöllä hyppäsimme seitsemän valtameren aaltoa tuomaan hyvää onnea. Joulusta niin minulle kuin hyvin monelle muullekkin vaihto-oppilaalle jäi vähän laimea maku, mutta uusivuosi oli kyllä todella upea kokemus.

Joululomani alkoi siis marraskuun lopussa ja kesti aina viime sunnuntaihin asti. Viime maanantaina aloitin uuden lukuvuoden Colégio Batista Mineiro nimisessä koulussamme, jossa siis myös viime lukukauden vietin. Olen nyt kolmasluokkalainen ja luokallamme on 34 oppilasta, mukaan luettuna minä ja saksalainen vaihtaritoverini. Suuri luokkakoko johtuu siitä, että moni kolmasluokkalainen vaihtoi koulua loman aikana, joten koulumme päätti yhdistää ennen erillään olleet a ja b luokat yhdeksi isoksi ryhmäksi. Itse nään yhdistymisen mukavana asiana, olen jo tutustunut moneen rinnakkaisluokkalaiseen joita en aiemmin tuntenut.Opiskelen edelleen aamun ryhmässä eli kello 7-12.20, joten paluu arkeen ja aikaisiin aamuherätyksiin on käsillä. Onneksi rakkaat rotarimme armahtivat meitä kahdella vapaapäivällä, jotka on tarkoitettu pakkaamiseen. Tästä pääsenkin seuraavaan aiheeseeni: perheen vaihto!

Vaihdan kolmanteen isäntäperheeseeni sunnuntaina. Perhe on minulle jo ennalta tuttu, koska he ovat Rotary clubimme vaihto-oppilas asiamiehiä ja ystäväni tanskasta asui heidän luonaan. He olivat myös valvojina Northeastillä, eli vaihto-oppilaiden matkalla Brasilian koillisrannikolla. Odotan todella innolla muuttamistani heidän luokseen, koska tiedän että se ovat todella mukavia ja lämminsydämmisiä ihmisiä.

Northeast trip January district 4760

 Kiitän Rotary Internationalia, Terra Brasilia, isäntäperheitäni ja omaa perhettäni Suomessa, että he olvat mahdollistaneet tämän unohtumattoman elämyksen niin minulle ja monille tuhansille vaihto-oppilaille ennen minua ja toivottavasti minun jälkeenikin! Tämä 23 päivän matka 41 muun vaihto-oppilaan kanssa 18 eri maasta. Ryhmämme oli mitä mahtavin erilaisine kulttuurivivahteineen, kielineen ja hauskuuksineen! Tämä matka linja-autolla läpi Brasilian upean koillis- ja itärannikon, oli elämäni parasta aikaa! Ei haitannut vaikka välillä linja-automme hajosi ja "jouduimme" viettämään useita tunteja huoltoasemalla paahteisessa auringossa tai bussin yläkertaan muodostuneessa saunassa, koska ryhmämme oli vaan niin mahtava että sen kanssa viettämäni joka sekuntti on tuhansien muistojen arvoinen. Tuliko kaikille selväksi, että meillä oli mahtava ryhmä ja loistava matkka vai tarvitseeko ylistää lisää? :D

 Itse en ottanut kauheasti kuvia, koska koordinaattorimme ja ohjaajamme ottivat niitä meidän puolesta. Jos jollakulla on mahdollisuus, kuvia voi käydä katselemassa Terra Brasil Turismo. -sivulla facebookista, josta löytyy kaksi albumia iloisia otoksia meistä kaikista, tai northeastin blogista. Tässä kuitenkin muutama kuva matkalta teidän kaikkien iloksenne!

Anteeksi nyt vaan, ne on täsmällisessäsekametelijärjestyksessa lopusta alkuun päin, mutta koittakaa kestää. Ehkä joku minua fiksumpi tietokoneihminen osaisi, mutta minä en :P


 Tanssilattian neljäteräinen höylä, niinkuin meitä joku kutsui

 Meillä oli viimeisenä iltana äänestys jossa valittiin 19 kategoriaan tyttö ja poikavoittajat. Itte voitin hulluimman juhlijan ja parhaimman laulajan tittelit :)


 ´Meillä oli bileet laivassa!!!
 Caroline, miun tanskalainen sisko ♥

 Koko porukka sokeritoppavuorella

Meidän ohjaajat
 joku hullu vaihtari...

 Me hississä sokeritoppavuoren huipulle. Eikä jännittäny :o

 Vaihtaripoppoo Kristuspatsaalla! Meistä tuli hetkeksi suositumpi kuvauskohde kuin kristus :D

 Matkalla Kristukselle
 Juhlimass Porto Segurossa
 ja meininki oli mitä mahtavin
 Rio de Janeiron jalkapallostadionilla Maracanãlla, poikien joukkue...

 ...ja tyttöjen joukkue

 Odottamassa junaa Kristuspatsaalle

 Miun 18v. synttärit Rio de Janeirossa pitseriassa suklaa-mansikka pitsan kera ♥paras synttäripäivä ikinä!!
 Päästiin lavalle näyttää mallia mite tanssitaa

 lisää kuvia Porto Segurosta



 nahkan polttamista...
 mie Kristuksella :D
 Pirteitä vaihto-oppilaita
 Elämä hymyilee ja me hymyillään takas :)

 Matka kohti sokeritoppavuorta alkamassa..
Maracanã




 mie ja unkarilainen veljeni Igreja Senhor do Bonfim -kirkon rappusilla
  
Maracanãn pukukopissa
 
 Purjehtimassa maailman merillä

 Synttäripäivänäni Rio de Janeirossa tulevien host-vanhempieni kanssa ♥











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti